onsdag 23. mai 2007

Fall

Vi beveger oss videre i Syndefallets sfærer og konstaterer at Edens hage sannsynligvis også rommet et kakaobønnetre. For sjokolade gir rus og velvære. Ved inntak fjerner man seg dermed fra lidelsen og Gud og hengir seg til nytelsen. Svært djevelsk.

Se bare:


"Forskere har funnet ut at sjokolade gir mer hjertebank enn et saftig kyss.
Engelske forskere ved Mind Lab har målt seg frem til at en sjokoladebit gir større innvirkninger på hjerterytmen enn å kline med kjæresten, melder BBC News.
Forskerne kom frem til resultatet ved å feste hjerte- og hjerneelektroder på par i 20-årene. Deretter så de på hva slags utslag en sjokoladebit ga, sammenlignet med når parene kysset.
Konklusjonen var klar: Sjokoladebiten ga en sterkere og mer langvarig endring i hjerteaktiviteten enn kysset.
Endorfiner og koffein Psykologen Sue Wright forklarer forskjellen med de mange stoffene som finnes i sjokolade.
- Sjokolade inneholder fenyletylamin, som kan øke nivået av de lykkefremmende endorfinene i hjernen. I tillegg inneholder en del sjokolade koffein, som også virker stimulerende på hjernen. Dette kan forklare hvorfor sjokolade gir et slikt kick som vi kan bli avhengig av, sier Wright til BBC News.
Overrasket over resultatene Selv om sjokoladens effekt på hjernen er godt kjent blant forskerne, ble de smått overrasket over resultatet av undersøkelsen.
- Vi hadde ventet oss at sjokoladen, og særlig av den mørke typen, ville gi utslag - men hadde ikke forutsett verken hvor sterk effekten var eller hvor lenge den varte, sier Dr David Lewis ved Mind Lab."

Hva passer altså bedre enn et diabolsk søtsjokk, som her?

Devil's Food Cake

1 1/2 kopp hvetemel
1/2 kopp mørk bakekakao
1 ts bakepulver
1/4 ts salt
1/2 kopp flytende Melange
1 1/2 kopp melis
1 kopp melk
2 store egg
1 ts vaniljeessens

Fyll:
500 g melis
125 g usaltet smør
150 g mørk sjokolade, smeltet og avkjølt
2 ts vaniljeessens
ca 6 ss melk eller fløte

Sett ovnen på 175 grader. Smør og strø en rund form, 25 cm i diameter. Rør sammen ingrediensene til kakedeigen og ha den i formen. Stek i 45 minutter.
Til fyllet røres smør og melis hvitt. Tilsett sjokoladen, vaniljessensen og melk/fløte, og rør godt sammen.
Del kaken i tre lag og smør fyllet på hver del. Glaser kaken med resten.

"Sjokkis, Bjarne?"

Ingen kommentarer: